Egyéb kategória

Bérautóval Eger körül – Autóbérlés egerben

Autóbérlés gyorsan egerszalók

Bérautóval Eger körül.

Eger önmagában egy gyönyörű, sokszínű város, de a környékén rengeteg gyönyörű helyszín megtalálható, amiket könnyedén ellehet érni egy olcsó bérautóval Egerből!

A siroki vár (21 km) (Egerből bérautóval kb. 20 perc)

Története: A várat a tatárjárás után építették, először 1320-ban említik, amikor kialakult a végvárak rendszere. Csák Máté csapatai is uralták, majd Károly Róbert serege foglalta vissza. Szerepe a híres egri ostrom után nőtt meg, hiszen annak elővára volt a siroki, így fontos szerepet látott el. Amikor Eger elesett elfoglalták ezt a várat is. A Rákóczi-szabadságharcot követően a többi magyar várhoz hasonló sorssal bírt, míg fel nem robbantották.

Megközelíthetősége autókölcsönzőnkből: Egerből bérautóval rendkívül könnyen megközelíthető, a 25-ös útról Egerben letérve a 24-esre el is érjük a várhegy tövében található parkolót, ahonnan hosszú meredek és helyenként meredek úton lehet felsétálni a várhoz. Akik jó erőben vannak biciklivel vagy babakocsival is nekivághatnak, de az nagy kihívás. A várba nagyjából 20 perc alatt lehet feljutni. Az utolsó nagy emelkedő előtt a nyeregbe felérve ketté ágazik az út. Az egyik a várhoz visz tovább a másik a szemközti csúcsra.

Szilvásvárad- Fátyolvízesés (27,8 km) (Egerből bérautóval kb. 25 perc)


Szilvásvárad egy gyönyörű hely ahol a karsztforrásokból eredő patakok vizéből lerakódott mésztufa érdekes lépcsőszerű képződményt hozott létre, melyen a lezúduló víz nagyon különleges látványt nyújt. Ez a vízesés hazánk egyik legkiemelkedőbb szépségű természeti ajándéka. Itt sorakoznak Magyarország legszabályosabb forrásmészkő gátjai. Kialakulásuk egy hosszú, máig is tartó folyamat eredménye.

Megközelíthetősége bérautóval Egerből: Eger irányából a 25-ös út vezet oda. Azonban nem érdemes a bérautóban a telefont nyomkodni az utasok számára sem, hiszen út közen is rendkívül szép tájakat fedezhetünk fel (pl. Bél-kő). Szilvásváradon egy, az autóval érkezőknek kedvező kiépítésű  infrastruktúrát találunk. A parkolótól nagyon hangulatos sétány vezet a fátyolvízesésig, melyet akár gyalogosan, biciklivel vagy a kisvonat segítségével is meg lehet közelíteni.

Miskolc-Tapolca (68 km) (Egerből bérautóval kb. 1 óra)

Miskolc-Tapolca az egyik legérdekesebb környékbeli helyszín, mely kialakításának köszönhetően rendkívül sok turistát vonz magával. Mi is úgy gondoljuk, hogy egri tartózkodásuk idején megéri autót bérelni és megnézni.

Látnivalói:
Az Avalon Park egy családi, szórakoztató és élményparka Bükk hegység szívében, mely olyan szórakozási lehetőségeket biztosít, mint például az elektromos gokart pálya, a szabadtéri, 2500 négyzetméteres játszópark, az első osztályú, autentikus olasz étterem, vagy az elsősorban street food ételeket kínáló Sörkert.

 • A Barlangfürdő az ország egyik legszebben kiépített fürdője, fedett és szabadtéri medencéi is vannak, fő vonzerejét a természetes barlangban lévő meleg vizes medencék jelentik. A gyógyulni vágyóknak hidroterápia, masszázs áll a rendelkezésére, a fürdő orvosi rendelőkkel is rendelkezik. A fürdő egész évben nyitva áll. Négy csillagos strand.
 • A Barlangfürdő előtt hatalmas park terül el csónakázótóval, játszótérrel és nyári bobpályával, kalandparkkal.
 • A hely egyik nevezetessége a Sziklakápolna, amit az egykori Verebes-tanyán lévő két barlangból alakítottak ki, és 1935-ben szenteltek fel. A Brassói utcán található kápolnában vasárnaponként római katolikus szentmisét tartanak.
 • A Görömbölyi utcán található az Akropolisz nevű épület (Akropolisz Szabadtéri Színpad), ahol nyári színházi előadásokat szoktak tartani.
 • A parkban elhelyezkedő Békás-tó egy volt kráterben helyezkedik el, amelyben megközelítőleg ötven hőforrás található. A leghidegebb 36 °C, míg a legmelegebb 47 °C-os hőmérsékletű. A tóból folyamatosan gázok törnek fel a felszínre.

Megközelíthetősége: A 3-as főúton vagy az M3-M30-as autópályákon.

Lillafüred (46,5 km.) (Egerből bérautóval kb. 1 óra)

A Bükk-ben elhelyezkedő Lillafüred optimális választás lehet mind a családosoknak mind pedig a romantikázni vágyóknak egyaránt.

Látnivalói:

 • A lillafüredi-vízesés: Ma az ország legnagyobb függőleges esésű vízesése húsz méteres magasságával. A vízesést a mellette található Palotaszálló építésekor alakították ki, tehát mesterséges vízesés, eredetileg a Szinva patak a Hámori-tóba torkollott.
 • A sétányról, ami nagyjából a vízesés felénél éri el a vízesést, a korlát mellett egy ösvényen biztonságosan le lehet jutni a vízesés alá.
 • Erdei kisvasút, melynek útvonala:
  – Garadna irányába: végig a Hámori-tó partján, Újmassa, Pisztrángtelep, Garadna
  Vonat menetidő: kb.15 perc (oda-vissza: kb. 40 perc)
  – Miskolc irányába: Diósgyőri Papírgyár, Diósgyőri vár, Miskolc – Kilián városrész
  Vonat menetidő: kb.30 perc
 • Lillafüredi Sport- és Kalandpark
  Az új szórakoztató komplexumban minden látogató kedvére válogathat a kültéri és beltéri attrakcióik között. Szórakozásra, családi programokra szinte végtelen lehetőséget kínál a kalandpark, az Erzsébet sétány két oldalán elhelyezkedő „kalandvölgyben”, a libegőszomszédságában.

 

Megközelíthető Egerből Felsőtárkányon keresztül Miskolcfelé.

Tisza-tavi Öko-centrum (45km) (Egerből bérautóval kb.1 óra)

Egy Európai szinten is egyedül álló hely. Hazánk második legnagyobb tavának egyedülálló élővilágát mutatja be. A felszálló madárra hasonlító központi épületben található Közép-Európa legnagyobb édesvízi akváriuma, de a környező parkban és a tóparton is megannyi izgalmas látnivaló várja az érdeklődőket. Az Ökocentrum kikötőjéből indul  a GPS navigációval támogatott vízi túra és a hajókirándulások.

Ezekkel a kirándulásokkal elképesztő és valóban egyedülálló helyekre lehet eljutni Heves megyében és környékén. Egy napi autóbérlés ára semmiség az élményekhez képest, szóval mindenképpen érdemes körülnézni nem csak Egerben, de környékén is!